Boekenkast

Banrwood massief eiken keukenblok Groningen
Oud eiken bar massief Groningen
Oud eiken keukenblad met lades
Barnwood tafel op maat Groningen

Boekenkast van massief eiken

De boekencollectie moest weer een plek krijgen in de kamer. Met een nieuw huis in Groningen voor de eigenaren was dat weer mogelijk qua ruimte en met een mooie boekenkast op maat. Boekenkast op maat Groningen Meerstad

De boekenkast is gemaakt van massief eikenhout en meet ca. 260 x 260 cm en is ca. 28 cm diep.  Aan de bovenzijde zijn inbouw-leds gemaakt in de iets overstekende bovenplaat. De kast bestaat uit 4 modules van elk 62 cm breed en elke module heeft 7 losse planken. In totaal dus 8 planken per kast en daarmee is ca. 20 mtr. boekenruimte gecreëerd!

De wens van de opdrachtgevers was een donkere afwerking die zo dicht mogelijk aansloot bij de kleurlijn  Shinoki Walnut Stardust. Dat is gerealiseerd door het hout voor te behandelen met Monocoat pre-aging  Authentic 1 en als afwerklaag Monocoat Charcoal. De kleur sloot zo perfect aan bij deze lijn en de mooie structuur van het eikenhout is goed zichtbaar.

 

Wil je ook een boekenkast op maat? Die kan worden gemaakt in de door jou gewenste lengte, breedte en dikte! Stel je vraag via de contactpagina.