Speelhuizen basisschool

 

Speelhuizen voor een basisschool.

 

Het team van de basisschool kwam met een idee voor speelhuizen.  Het plaatje kwam van een inrichting van een ... chinese bakkerij annex restaurant. Dit idee is in overleg met het team uitgewerkt.  Een kubus met daarop een punt.  De binnenmaat moest zodanig zijn dat er een speelkleed op de vloer paste. De zijkant diende te passen bij het nieuwe  kasten.

Uitgaande van een schaalmodel (1:3) is de gewenste maatvoering  vastgesteld. 

Als basismaat is 150  x 150 x 150 cm gekozen en de punt op ca 180 cm  (dakhelling  van 35 graden) voor speelhuizen op het leerplein.  De dichte zijkant is 90 cm hoog .  

Voor de onderbouw is de hoogte van aangepast van 150 naar 130 cm (150 x 150 x 130 cm). De zijkant op 75 cm. En om winkeltje te kunnen spelen is een kleine toonbank gemaakt.

De huizen zijn gemaakt van beukenhout van 45 x 80 mm.

De kleurstelling sluit aan bij kleurenplan van de school. Voor het leerplein is gekozen het beukenhout naturel te houden (afwerking olie (auro 121)).  De zijkanten zijn dicht (mdf vallend in een sponning) en geverfd in de kleuren van de buitenkozijnen . Voor de huizen van de onderbouw is gekozen voor gebroken wit. (Sikkens   Rezisto  (groene vlakken en wit).